Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στην ασφαλή και αποδοτική παραγωγή αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, να μάθουν πώς μπορούν να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά τους και να αποκτήσουν βασικό θεωρητικό υπόβαθρο στην τεχνολογία κρέατος και κρεατοσκευασμάτων.
Κύρια αντικείμενα που θα παρουσιαστούν:
✔ Θεωρία αλλαντοποιΐας
✔ Ασφάλεια τροφίμων/κρεατοσκευασμάτων
✔ Πακτική αλλαντοποιΐα
✔ Επεξεργασία και συντήρηση αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων
✔ Συσκευασία και συνθήκες αποθήκευσης αλλαντικών καικρεατοσκευασμάτων
✔ Ειδικά θέματα αλλαντοποιίας
✔ Συνταγές - Μαρινάδες
- Διδάσκων: Βασίλης Καραγεωργίου
- Διδάσκων: Χρήστος Ριτζούλης
- Διδάσκων: Γρηγόριος Τσελεπίδης
- Διδάσκων: Θεόφιλος Φραγκόπουλος